Archive for Egészség

A zúzódás kezelése egyszerűen megoldható

A hétköznapi tevékenységeink során, sportoláskor vagy csak egy kirándulás alkalmával is előfordulhat, hogy megsérülünk. Egy egyszerű zúzódás kezelése orvosi szintű tudás nélkül is megoldható, mégis érdemes óvatosnak lenni. Az anyukák is jól tudják, hogy milyen sokszor kell enyhíteni a gyerekek fizikai fájdalmát, amelyet a játszás során szereznek. Ugyanakkor idősebb korban, amikor nehézkessé válik a mozgás, […]

Sokoldalú kialakítással bíró a párátlanító készülék

A párátlanító berendezés kompresszoros működéssel dolgozik, kapacitása eléri naponta akár a 20 liter vízmennyiséget is. A tartályának űrtartalma 4 litert. Ha a tartály megtelt, akkor automatikusan kikapcsol. A párátlanító készülék időzítő funkciója nagyon népszerű, hiszen előre be tudjuk programozni, mikor szeretnénk, ha a párátlanító ellátná a feladatát. Lefolyóra is ráköthető, ehhez kérjük szakember segítségét. A […]

Hólyaggyulladás férfiak esetében

Az erősebbik nem képviselői nagyon sokszor azt hiszik, hogy ők nem lehetnek betegek. Viszont, amikor egy kisebb fajta megfázás, nátha utoléri őket, akkor szinte a halálukon vannak. Viszont a hólyaggyulladás a férfi nemiszerveken keresztül is feljuthat a vesékig. A férfiak szerencsére ritkán találkoznak a görcsökkel és állandó fájdalommal járó megbetegedéssel, de azért nem árt nekik […]

Talpbetét bármilyen problémára

Ha rendellenesen fejlődött ki a lábunk vagy ha nem a megfelelő cipőt viseljük, azaz nem figyelünk oda a talpunk egészségére, akkor szükségünk lehet egy hatékony megoldásra. Minden esetben a láb állapotának megfelelő talpbetét segíthet a problémán, ezért tanácsos azt választani, amelyik a leghatékonyabb. Az erteksziget.hu webáruházban sokféle talpbetét vásárolható meg, például teljes, háromnegyedes vagy fél-betétek, […]

A diabetikus csoki is lehet finom

Sokan szeretnék kipróbálni az átlagostól eltérő csokikat, azonban nem tudják, hogy melyik fajtával lenne érdemes elkezdeni a kóstolást. A diabetikus csoki rengeteg személynek fog tetszeni a különleges ízesítésének köszönhetően, tehát Ön is tegyen egy próbát vele! Az édesség nem cukorral, hanem maltittal van ízesítve, azonban az íz szempontjából biztosan nem fog nagy eltérést tapasztalni. A […]

Adótanácsadás.net

Adótanácsadás

Adótanácsadás | Könyvelés | Bérszámfejtés | Adóbevallás | Adótanácsadó

10 százalékos társasági adó

A kedvezményes 10 százalékos társasági adókulcsot 2010. július 1-jétől a mostani 50 millió forintos adóalappal szemben 500 millió forintos adóalapig lehet alkalmazni, s ehhez nem szabnak feltételeket. Az adókulcs az adóalap 500 millió forintos része után 19 százalék marad. Ugyanez vonatkozik a vállalkozói szja szerint adózó egyéni vállalkozókra.

Ingatlan bérbeadása

A magánszemélyeknek az ingatlan bérbeadáshoz ezután nem kell egyéni vállalkozóvá válniuk, ugyanez vonatkozik az egyéb szálláshely szolgáltatást nyújtó magánszemélyekre is.

Egyenesági öröklés és ajándékozás

z illetéktörvény módosításával illetékmentessé vált az örökhagyó egyenes ági rokona (beleértve az örökbefogadáson alapuló rokoni kapcsolatot is) által megszerzett örökrész, illetve ajándék.
Ha más örököl, akkor a kapcsolattól és az örökölt, illetve ajándékba kapott értéktől függ az illeték mértéke. Például lakás öröklése esetén az örökhagyó házastársa, mostoha és nevelt gyermeke, mostoha- és nevelőszülője 18 millió forintig 2,5 százalék, 18 és 35 millió forint között 6 százalék, a felett pedig 11 százalék illetéket fizet, míg lakás ajándékozása esetén ugyanennél a rokonsági foknál és értékeknél 5, 8, illetve 12 százalék az illeték mértéke.

Vagyonadó

A törvénycsomag részeként a parlament hatályon kívül helyezte a vízi járművek, a légi járművek, valamint a nagy teljesítményű személygépkocsik adójára vonatkozó rendelkezéseket tartalmazó, egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról szóló törvényt. A 2010-re bevallott adó második részletét már nem kell megfizetni. Ha valaki az idei évre bevallott adó felénél többet fizetett meg, a különbözetet visszakövetelheti az adóhatóságtól.

Módosult a Stabilitási törvény

A Stabilitási törvény módosításával megteremtődött annak a jogalapja, hogy az államot a kibocsátott osztalékelsőbbségi részvény után időarányos megtérítés illesse meg akkor is, ha a részvényeket az állami tőkeemelésben részesült hitelintézet olyan időpontban vásárolta vissza, amikor az adott évi osztalékról még nem döntöttek. A javaslatban foglaltakat a már megvalósult tőkejuttatásra is alkalmazni lehet.

Kétmilliós bérplafon a közszférában

A közszféra munkavállalóinak havi munkabére az előző évi - a KSH által közzétett - bruttó nemzetgazdasági havi átlagkereset tízszerese lehet. Ez vonatkozik a közalkalmazottakra, a köztisztviselők körében pedig a politikai tanácsadókra és főtanácsadókra, továbbá a vezető tanácsos és főtanácsos besorolású egyénekre, az állami vezetőkre, a kormánybiztosokra, a miniszterelnöki biztosokra és a kormányhivatal alkalmazottaira is.

Egyszerűsödtek a beruházások engedélyezési eljárásai

Módosultak a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló törvényben foglalt feltételek, és a törvény hatálya kiterjed a 90 millió forintnál nagyobb értékű és legalább 15 fő foglalkoztatását vállaló beruházásokra.

Változások 2010-ben

Jó hír, hogy 2010-től nem csak szigorításokra számíthatunk, hanem kedvezményekre is. Változnak az adósávok, az adókulcsok, és a járulékok fizetésének rendje is módosul. Íme, a legfontosabb újítások: 1.) 25% helyett 30% EVA (Csak az evás gazdasági társaságokat érinti) 2.) Centralizálják az iparűzési adót (non-profit szervezeteket jellemzően nem érinti) 3.) Megszűnik az alkalmi munkavállalói kiskönyvvel való foglalkoztatás 4.) Piaci ágazati átlag alapján kötelezően felveendő jövedelemminimum (kizárólag az eva alá nem tartozó gazdasági társaságokat érinti) 5.) Szuperbruttó jövedelem és új személyi jövedelemadó rendszer 6.) Egyszerűsödő és csökkenő járulékok 7.) 2010-re vége az adómentes juttatások korszakának? 8.) Ingatlannal rendelkező társaságok megadóztatása

Megszűnő kedvezmények

Egyes adókedvezmények, így a biztosítási díj adókedvezménye is megszűnik jövőre. A korábbi feltételekkel megmaradnak az önkéntes kölcsönös pénztárak adókedvezményei, illetve a családi kedvezmény némileg magasabb jövedelemkorláttal. Megmarad a munkáltató által elrendelt, a munkakör betöltéséhez szükséges iskolarendszeren kívüli képzés adómentessége a korábbi feltételekkel, de megszűnik az iskolai rendszerű képzésnek a minimálbér két és félszeres mértékéig terjedő adómentessége. A munkáltatók továbbá elbúcsúzhatnak a két évnél régebben használt számítógépeknek az ingyenes vagy kedvezményes átadására vonatkozó adómentességétől is. Eltörlik a kiküldetés, kirendelés és külszolgálat idejére a magánszemély részére adott napidíj részbeni adómentességét is: a teljes napidíj adókötelessé válik, az adómentesség csak nagyon szűk körben marad meg.