Archive for Szolgáltatás

Hogyan lehetséges az intelligens lakás megvalósítása

Napjainkban eléggé elterjedt az ingatlanok, az otthonok automatizálása. Az intelligens lakás a vezérelhetőségen, a kényelmen alapszik és ráadásul még a biztonság szempontjából is tökéletes megoldás. Nyugodtan, hátradőlve tudja irányítani a hűtést, a fűtést, az árnyékolást, a szellőztetést és az egyéb plusz funkciókat. Az ilyen szerkezeteket nagyon könnyen tudja navigálni, ezáltal a különféle berendezések működését is […]

Vendégcsalogató a gyönyörű nádtetős ház

A régi időkben, az emberek azokból az alapanyagokból építkeztek, amelyeket a természet nyújtott számukra. Az Érmelléken, a lápvidék falvaiban ma is látni egy-egy portát, amin a nádtetős ház szerényen elterül, aminek a falai döngölt földből, esetleg vályogból készült. Ezen a vidéken leginkább föld, vessző, valamint nád felhasználásával építkeztek az emberek. Tulajdonképpen a nádfedés napjainkban már […]

A táplálkozás alapja lehet az Acana macskatáp

Amikor megfigyeljük kiscicánkat játék közben, ahogyan becserkészi az áldozatát, már feltűnhet, hogy egy igazi ragadozó jellemekkel bíró élőlényről van szó. Természetéből fakadóan, vérébe van a vadászat és ennek megfelelő étrendre van szüksége. A nagyobb arányban többféle húsból előállított Acana macskatáp, biztosan el fogja nyerni kedvencünk tetszését. Természetesen érdemes némi kísérletezést folytatni, hogy kitapasztaljuk, melyik típus […]

A Salgó polc 13 ker bemutatótermében is vásárolhatnak

A Salgó polc népszerűsége egyre csak nő az utóbbi években. Ez nem csoda, hiszen ideális berendezési tárgya a raktáraknak, műhelyeknek és az irodáknak egyaránt. A Salgó polc 13 ker területén könnyen beszerezhető, hiszen ott található a forgalmazó cég bemutatóterme és raktára. Így vásárlás előtt, bárki megtekintheti a termékeket és saját szemével meggyőződhet azok kiváló minőségéről. […]

Milyen az ideális gyerekszoba lámpa?

A kisfiúk és kislányok, ahogy elkezdenek óvodába járni és sokan már ezen periódus előtt is megszeretnek bizonyos dolgokat, legyen az egy sportkocsi, Barbie baba vagy épp mesefigura. Ekkor a szülő jól teszi, ha olyan eszközökkel rendezi be a gyermek szobáját, ami ezekre alapszik. Vagyis nem hiányozhat a gyerekszoba lámpa, amin megtalálható a szülő szeme fényének […]

Adótanácsadás.net

Adótanácsadás

Adótanácsadás | Könyvelés | Bérszámfejtés | Adóbevallás | Adótanácsadó

10 százalékos társasági adó

A kedvezményes 10 százalékos társasági adókulcsot 2010. július 1-jétől a mostani 50 millió forintos adóalappal szemben 500 millió forintos adóalapig lehet alkalmazni, s ehhez nem szabnak feltételeket. Az adókulcs az adóalap 500 millió forintos része után 19 százalék marad. Ugyanez vonatkozik a vállalkozói szja szerint adózó egyéni vállalkozókra.

Ingatlan bérbeadása

A magánszemélyeknek az ingatlan bérbeadáshoz ezután nem kell egyéni vállalkozóvá válniuk, ugyanez vonatkozik az egyéb szálláshely szolgáltatást nyújtó magánszemélyekre is.

Egyenesági öröklés és ajándékozás

z illetéktörvény módosításával illetékmentessé vált az örökhagyó egyenes ági rokona (beleértve az örökbefogadáson alapuló rokoni kapcsolatot is) által megszerzett örökrész, illetve ajándék.
Ha más örököl, akkor a kapcsolattól és az örökölt, illetve ajándékba kapott értéktől függ az illeték mértéke. Például lakás öröklése esetén az örökhagyó házastársa, mostoha és nevelt gyermeke, mostoha- és nevelőszülője 18 millió forintig 2,5 százalék, 18 és 35 millió forint között 6 százalék, a felett pedig 11 százalék illetéket fizet, míg lakás ajándékozása esetén ugyanennél a rokonsági foknál és értékeknél 5, 8, illetve 12 százalék az illeték mértéke.

Vagyonadó

A törvénycsomag részeként a parlament hatályon kívül helyezte a vízi járművek, a légi járművek, valamint a nagy teljesítményű személygépkocsik adójára vonatkozó rendelkezéseket tartalmazó, egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról szóló törvényt. A 2010-re bevallott adó második részletét már nem kell megfizetni. Ha valaki az idei évre bevallott adó felénél többet fizetett meg, a különbözetet visszakövetelheti az adóhatóságtól.

Módosult a Stabilitási törvény

A Stabilitási törvény módosításával megteremtődött annak a jogalapja, hogy az államot a kibocsátott osztalékelsőbbségi részvény után időarányos megtérítés illesse meg akkor is, ha a részvényeket az állami tőkeemelésben részesült hitelintézet olyan időpontban vásárolta vissza, amikor az adott évi osztalékról még nem döntöttek. A javaslatban foglaltakat a már megvalósult tőkejuttatásra is alkalmazni lehet.

Kétmilliós bérplafon a közszférában

A közszféra munkavállalóinak havi munkabére az előző évi - a KSH által közzétett - bruttó nemzetgazdasági havi átlagkereset tízszerese lehet. Ez vonatkozik a közalkalmazottakra, a köztisztviselők körében pedig a politikai tanácsadókra és főtanácsadókra, továbbá a vezető tanácsos és főtanácsos besorolású egyénekre, az állami vezetőkre, a kormánybiztosokra, a miniszterelnöki biztosokra és a kormányhivatal alkalmazottaira is.

Egyszerűsödtek a beruházások engedélyezési eljárásai

Módosultak a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló törvényben foglalt feltételek, és a törvény hatálya kiterjed a 90 millió forintnál nagyobb értékű és legalább 15 fő foglalkoztatását vállaló beruházásokra.

Változások 2010-ben

Jó hír, hogy 2010-től nem csak szigorításokra számíthatunk, hanem kedvezményekre is. Változnak az adósávok, az adókulcsok, és a járulékok fizetésének rendje is módosul. Íme, a legfontosabb újítások: 1.) 25% helyett 30% EVA (Csak az evás gazdasági társaságokat érinti) 2.) Centralizálják az iparűzési adót (non-profit szervezeteket jellemzően nem érinti) 3.) Megszűnik az alkalmi munkavállalói kiskönyvvel való foglalkoztatás 4.) Piaci ágazati átlag alapján kötelezően felveendő jövedelemminimum (kizárólag az eva alá nem tartozó gazdasági társaságokat érinti) 5.) Szuperbruttó jövedelem és új személyi jövedelemadó rendszer 6.) Egyszerűsödő és csökkenő járulékok 7.) 2010-re vége az adómentes juttatások korszakának? 8.) Ingatlannal rendelkező társaságok megadóztatása

Megszűnő kedvezmények

Egyes adókedvezmények, így a biztosítási díj adókedvezménye is megszűnik jövőre. A korábbi feltételekkel megmaradnak az önkéntes kölcsönös pénztárak adókedvezményei, illetve a családi kedvezmény némileg magasabb jövedelemkorláttal. Megmarad a munkáltató által elrendelt, a munkakör betöltéséhez szükséges iskolarendszeren kívüli képzés adómentessége a korábbi feltételekkel, de megszűnik az iskolai rendszerű képzésnek a minimálbér két és félszeres mértékéig terjedő adómentessége. A munkáltatók továbbá elbúcsúzhatnak a két évnél régebben használt számítógépeknek az ingyenes vagy kedvezményes átadására vonatkozó adómentességétől is. Eltörlik a kiküldetés, kirendelés és külszolgálat idejére a magánszemély részére adott napidíj részbeni adómentességét is: a teljes napidíj adókötelessé válik, az adómentesség csak nagyon szűk körben marad meg.