Archive for Szolgáltatás

Mire alkalmazható a telefontartó állvány?

Amikor az ember késésben van és szeretne gyorsan elkészülni, akkor valahogy sosem lehet megtalálni a legfontosabb kellékeket, amikre szüksége van, mint például a kulcs, pénztárca és telefon. Az utóbbit tekintve a telefontartó állvány jelenti a biztos megoldást, aminek köszönhetően a sietségben lévő személy pontosan tudni fogja, hogy a három tárgy közül az egyiket hol keresse.

A KSH szerint az ipari termelési adatok nőttek 2016-ban!

Magyarország egy olyan európai állam, amelyiknek a gazdasága nem a legfejlettebbek közé sorolható, azonban évről-évre jobban teljesít. Az előrelépés ütemét mindig újabb és újabb tényezők befolyásolják, ezek azok, amelyek meghatározzák a tempót. A Központi Statisztikai Hivatal, röviden KSH évértékelő vizsgálatai során, a statisztikák kimutatták és egyértelműen megerősítették, hogy Magyarország ipari termelési adatai nőttek az elmúlt […]

Android TV box, egy tenyérnyi szórakoztató központ

Valójában fel sem tudjuk fogni, hogy az évek alatt mennyit fejlődött a világ. Annyi minden jelent meg, hogy ha elődeink látnák, csak csodálkoznának, hogy egy két gomb lenyomásával milyen varázslatok születnek. Vásároljon Android TV box készüléket és lépjen be Ön is a modern technika világába! Kicsi, formás és igen praktikus, akár a zsebében is elfér.

Hány wattos hangszóró szett a jó?

Ha valaki jó hangszórókat szeretne beszerezni, olyan modelleket, amelyekkel több éven keresztül meg lesz elégedve, a minőséget és a hangzást tekintve is egyaránt, akkor a wattokkal nem kell foglalkozni. A hangszóró szett megvételénél bizony sokan azt gondolják, hogy ez a mérvadó, és temérdek tapasztalatlan autóhifi-kereskedő is úgy véli, hogy ez igenis sokat számít.

Okj képzések több mint ötven városban

Manapság nagyon sok lehetőség van készségeink továbbfejlesztésére, de akár egy új szakma elsajátítására is. Az OKJ szerint indított tanfolyamok nagy választékát találja a különböző oldalakon. Hogyha személy- és vagyonőr képzést keres, akkor az OKJ Oktatóközpont lehet a megfelelő választás. A részletekért keresse fel ezt az oldalt: www.okjoktatokozpont.hu! Információkat talál azzal kapcsolatosan, hogy milyen munkakörben helyezkedhet […]

Adótanácsadás.net

Adótanácsadás

Adótanácsadás | Könyvelés | Bérszámfejtés | Adóbevallás | Adótanácsadó

10 százalékos társasági adó

A kedvezményes 10 százalékos társasági adókulcsot 2010. július 1-jétől a mostani 50 millió forintos adóalappal szemben 500 millió forintos adóalapig lehet alkalmazni, s ehhez nem szabnak feltételeket. Az adókulcs az adóalap 500 millió forintos része után 19 százalék marad. Ugyanez vonatkozik a vállalkozói szja szerint adózó egyéni vállalkozókra.

Ingatlan bérbeadása

A magánszemélyeknek az ingatlan bérbeadáshoz ezután nem kell egyéni vállalkozóvá válniuk, ugyanez vonatkozik az egyéb szálláshely szolgáltatást nyújtó magánszemélyekre is.

Egyenesági öröklés és ajándékozás

z illetéktörvény módosításával illetékmentessé vált az örökhagyó egyenes ági rokona (beleértve az örökbefogadáson alapuló rokoni kapcsolatot is) által megszerzett örökrész, illetve ajándék.
Ha más örököl, akkor a kapcsolattól és az örökölt, illetve ajándékba kapott értéktől függ az illeték mértéke. Például lakás öröklése esetén az örökhagyó házastársa, mostoha és nevelt gyermeke, mostoha- és nevelőszülője 18 millió forintig 2,5 százalék, 18 és 35 millió forint között 6 százalék, a felett pedig 11 százalék illetéket fizet, míg lakás ajándékozása esetén ugyanennél a rokonsági foknál és értékeknél 5, 8, illetve 12 százalék az illeték mértéke.

Vagyonadó

A törvénycsomag részeként a parlament hatályon kívül helyezte a vízi járművek, a légi járművek, valamint a nagy teljesítményű személygépkocsik adójára vonatkozó rendelkezéseket tartalmazó, egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról szóló törvényt. A 2010-re bevallott adó második részletét már nem kell megfizetni. Ha valaki az idei évre bevallott adó felénél többet fizetett meg, a különbözetet visszakövetelheti az adóhatóságtól.

Módosult a Stabilitási törvény

A Stabilitási törvény módosításával megteremtődött annak a jogalapja, hogy az államot a kibocsátott osztalékelsőbbségi részvény után időarányos megtérítés illesse meg akkor is, ha a részvényeket az állami tőkeemelésben részesült hitelintézet olyan időpontban vásárolta vissza, amikor az adott évi osztalékról még nem döntöttek. A javaslatban foglaltakat a már megvalósult tőkejuttatásra is alkalmazni lehet.

Kétmilliós bérplafon a közszférában

A közszféra munkavállalóinak havi munkabére az előző évi - a KSH által közzétett - bruttó nemzetgazdasági havi átlagkereset tízszerese lehet. Ez vonatkozik a közalkalmazottakra, a köztisztviselők körében pedig a politikai tanácsadókra és főtanácsadókra, továbbá a vezető tanácsos és főtanácsos besorolású egyénekre, az állami vezetőkre, a kormánybiztosokra, a miniszterelnöki biztosokra és a kormányhivatal alkalmazottaira is.

Egyszerűsödtek a beruházások engedélyezési eljárásai

Módosultak a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló törvényben foglalt feltételek, és a törvény hatálya kiterjed a 90 millió forintnál nagyobb értékű és legalább 15 fő foglalkoztatását vállaló beruházásokra.

Változások 2010-ben

Jó hír, hogy 2010-től nem csak szigorításokra számíthatunk, hanem kedvezményekre is. Változnak az adósávok, az adókulcsok, és a járulékok fizetésének rendje is módosul. Íme, a legfontosabb újítások: 1.) 25% helyett 30% EVA (Csak az evás gazdasági társaságokat érinti) 2.) Centralizálják az iparűzési adót (non-profit szervezeteket jellemzően nem érinti) 3.) Megszűnik az alkalmi munkavállalói kiskönyvvel való foglalkoztatás 4.) Piaci ágazati átlag alapján kötelezően felveendő jövedelemminimum (kizárólag az eva alá nem tartozó gazdasági társaságokat érinti) 5.) Szuperbruttó jövedelem és új személyi jövedelemadó rendszer 6.) Egyszerűsödő és csökkenő járulékok 7.) 2010-re vége az adómentes juttatások korszakának? 8.) Ingatlannal rendelkező társaságok megadóztatása

Megszűnő kedvezmények

Egyes adókedvezmények, így a biztosítási díj adókedvezménye is megszűnik jövőre. A korábbi feltételekkel megmaradnak az önkéntes kölcsönös pénztárak adókedvezményei, illetve a családi kedvezmény némileg magasabb jövedelemkorláttal. Megmarad a munkáltató által elrendelt, a munkakör betöltéséhez szükséges iskolarendszeren kívüli képzés adómentessége a korábbi feltételekkel, de megszűnik az iskolai rendszerű képzésnek a minimálbér két és félszeres mértékéig terjedő adómentessége. A munkáltatók továbbá elbúcsúzhatnak a két évnél régebben használt számítógépeknek az ingyenes vagy kedvezményes átadására vonatkozó adómentességétől is. Eltörlik a kiküldetés, kirendelés és külszolgálat idejére a magánszemély részére adott napidíj részbeni adómentességét is: a teljes napidíj adókötelessé válik, az adómentesség csak nagyon szűk körben marad meg.