Archive for Vásárlás

Tartósságban első a kerámia edénykészlet

A sütés és főzés során mindenki olyan serpenyőket és tepsiket szeret alkalmazni, amelyekhez nem tapad oda a hús, sajt és semmilyen egyéb étel. Több évtizede már a teflon a legmegbízhatóbb társ ezen tekintetben, azonban manapság egyre többen inkább a kerámia edénykészlet mellett döntenek. Ez főként azért van, mert ezek jobb adottságokkal bírnak, könnyebben tisztíthatóbbak és […]

Huawei telefon vásárlás online, biztonságosan

Minden gyári tartozékkal együtt kapható a Huawei okostelefon a Totalmobile oldalán. A magyar menüvel rendelkező mobil kártyafüggetlen, így bármelyik telefonos hálózatban használható. Az androidos készülék processzora erős. Az ilyen típusú telefon vásárlás online pillanatok alatt történik, nem kell sorban állni, várakozni, csak pár kattintást végezni és az új készülék házhoz érkezik. A Huawei telefon 8 […]

Tökéletes választás a Citroen Jumpy a kisebb vállalkozások részére

Ha vállalkozóként egy kompakt, de nagyon strapabíró autóra van szükségünk, akkor érdemes a Citroen Jumpy ajánlatait megnézni. Erőteljes felépítésének köszönhetően, egyre többen döntenek az ilyen típus mellett. Nyitott fényszórói és egyedi vonalvezetése azonnal elvonja a figyelmet. Az ilyen típusú autó kisebb vállalkozások részére ideális választás. Dinamikus karosszériával felszerelt. Szerkezeti elemei gondosan vannak összeválogatva.

Akadályozza meg az allergia kialakulását párásító készülékkel!

Otthonában túl száraz a levegő, és úgy érzi, hogy már az egészségére is rossz hatással van? Ez esetben egy ultrahangos párásító készülék vagy egy párásító ventilátor sokkal kedvezőbbé teheti a lakás légterét. A modern berendezések ma már igazán hatékonyan működnek, éppen a szükséges páramennyiséget juttatva a helyiségbe, és további előnyük, hogy nem termelnek hőt. A […]

Nem fog csalódni az olasz hidegtálban!

Mi jellemző az olasz konyhára? Főként az egzotikus, sajátos ízek, az egyszerűség, a temérdek tésztaféle és bizonyos nélkülözhetetlen alapanyagok. Ezeket próbálja biztosítani az ügyfeleknek az olasz hidegtál, ami csakis olyan recepteknek köszönhetően jön létre, amelyek hűen követik a tradicionális elkészítési módokat. Ez megvehető a www.husmanufakturashop.hu vállalkozástól, ahol a szakácsok és szakemberek külön figyelnek az alapanyagok […]

Adótanácsadás.net

Adótanácsadás

Adótanácsadás | Könyvelés | Bérszámfejtés | Adóbevallás | Adótanácsadó

10 százalékos társasági adó

A kedvezményes 10 százalékos társasági adókulcsot 2010. július 1-jétől a mostani 50 millió forintos adóalappal szemben 500 millió forintos adóalapig lehet alkalmazni, s ehhez nem szabnak feltételeket. Az adókulcs az adóalap 500 millió forintos része után 19 százalék marad. Ugyanez vonatkozik a vállalkozói szja szerint adózó egyéni vállalkozókra.

Ingatlan bérbeadása

A magánszemélyeknek az ingatlan bérbeadáshoz ezután nem kell egyéni vállalkozóvá válniuk, ugyanez vonatkozik az egyéb szálláshely szolgáltatást nyújtó magánszemélyekre is.

Egyenesági öröklés és ajándékozás

z illetéktörvény módosításával illetékmentessé vált az örökhagyó egyenes ági rokona (beleértve az örökbefogadáson alapuló rokoni kapcsolatot is) által megszerzett örökrész, illetve ajándék.
Ha más örököl, akkor a kapcsolattól és az örökölt, illetve ajándékba kapott értéktől függ az illeték mértéke. Például lakás öröklése esetén az örökhagyó házastársa, mostoha és nevelt gyermeke, mostoha- és nevelőszülője 18 millió forintig 2,5 százalék, 18 és 35 millió forint között 6 százalék, a felett pedig 11 százalék illetéket fizet, míg lakás ajándékozása esetén ugyanennél a rokonsági foknál és értékeknél 5, 8, illetve 12 százalék az illeték mértéke.

Vagyonadó

A törvénycsomag részeként a parlament hatályon kívül helyezte a vízi járművek, a légi járművek, valamint a nagy teljesítményű személygépkocsik adójára vonatkozó rendelkezéseket tartalmazó, egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról szóló törvényt. A 2010-re bevallott adó második részletét már nem kell megfizetni. Ha valaki az idei évre bevallott adó felénél többet fizetett meg, a különbözetet visszakövetelheti az adóhatóságtól.

Módosult a Stabilitási törvény

A Stabilitási törvény módosításával megteremtődött annak a jogalapja, hogy az államot a kibocsátott osztalékelsőbbségi részvény után időarányos megtérítés illesse meg akkor is, ha a részvényeket az állami tőkeemelésben részesült hitelintézet olyan időpontban vásárolta vissza, amikor az adott évi osztalékról még nem döntöttek. A javaslatban foglaltakat a már megvalósult tőkejuttatásra is alkalmazni lehet.

Kétmilliós bérplafon a közszférában

A közszféra munkavállalóinak havi munkabére az előző évi - a KSH által közzétett - bruttó nemzetgazdasági havi átlagkereset tízszerese lehet. Ez vonatkozik a közalkalmazottakra, a köztisztviselők körében pedig a politikai tanácsadókra és főtanácsadókra, továbbá a vezető tanácsos és főtanácsos besorolású egyénekre, az állami vezetőkre, a kormánybiztosokra, a miniszterelnöki biztosokra és a kormányhivatal alkalmazottaira is.

Egyszerűsödtek a beruházások engedélyezési eljárásai

Módosultak a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló törvényben foglalt feltételek, és a törvény hatálya kiterjed a 90 millió forintnál nagyobb értékű és legalább 15 fő foglalkoztatását vállaló beruházásokra.

Változások 2010-ben

Jó hír, hogy 2010-től nem csak szigorításokra számíthatunk, hanem kedvezményekre is. Változnak az adósávok, az adókulcsok, és a járulékok fizetésének rendje is módosul. Íme, a legfontosabb újítások: 1.) 25% helyett 30% EVA (Csak az evás gazdasági társaságokat érinti) 2.) Centralizálják az iparűzési adót (non-profit szervezeteket jellemzően nem érinti) 3.) Megszűnik az alkalmi munkavállalói kiskönyvvel való foglalkoztatás 4.) Piaci ágazati átlag alapján kötelezően felveendő jövedelemminimum (kizárólag az eva alá nem tartozó gazdasági társaságokat érinti) 5.) Szuperbruttó jövedelem és új személyi jövedelemadó rendszer 6.) Egyszerűsödő és csökkenő járulékok 7.) 2010-re vége az adómentes juttatások korszakának? 8.) Ingatlannal rendelkező társaságok megadóztatása

Megszűnő kedvezmények

Egyes adókedvezmények, így a biztosítási díj adókedvezménye is megszűnik jövőre. A korábbi feltételekkel megmaradnak az önkéntes kölcsönös pénztárak adókedvezményei, illetve a családi kedvezmény némileg magasabb jövedelemkorláttal. Megmarad a munkáltató által elrendelt, a munkakör betöltéséhez szükséges iskolarendszeren kívüli képzés adómentessége a korábbi feltételekkel, de megszűnik az iskolai rendszerű képzésnek a minimálbér két és félszeres mértékéig terjedő adómentessége. A munkáltatók továbbá elbúcsúzhatnak a két évnél régebben használt számítógépeknek az ingyenes vagy kedvezményes átadására vonatkozó adómentességétől is. Eltörlik a kiküldetés, kirendelés és külszolgálat idejére a magánszemély részére adott napidíj részbeni adómentességét is: a teljes napidíj adókötelessé válik, az adómentesség csak nagyon szűk körben marad meg.