Archive for Webáruházak

Különleges ezüst medálok széles választéka

Egy nyaklánc sok esetben akkor válik tökéletessé, ha egy különleges medál is van a közepén. Manapság már hatalmas mennyiségű termékből lehet választani, de az ezüst medál töretlenül az élvonalon áll. Erre sokáig lehetne keresni a magyarázatot és minden bizonnyal sok logikus okot fel lehetne sorakoztatni. Azok, akik a hosszas keresgélés után mégis az ezüst medál […]

A Tefal edények a konyha ékei

A Tefal márkát valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, aki már járt konyhában. Aki nem szokott főzni, még az is tudja, hogy a Tefal edények igen magas nívót képviselnek a konyhai felszerelések világában. Tehát, aki minőségi eszközökkel szeretné elkészíteni a reggelit, ebédet és vacsorát magának és a családnak, vendégeknek, annak érdemes a Tefal edények közül válogatnia. […]

A Barcelona iskolatáska a fiúk kedvence

A gyerekeknek általában vannak példaképeik, akikre szeretnének hasonlítani. Nem ritkán vannak kedvenc focicsapataik, így nem véletlen a Barcelona iskolatáska népszerűsége. Nyilvánvalóan elsősorban a fiúk rajonganak az ilyen feliratú, díszítésű termékekért, de ez nem kizárólagos jellegű. A külsőségek mellett, sokkal fontosabb a táska minősége és felépítése, ami meghatározó jellegű a mindennapi viselés során. Minden tekintetben figyelembe […]

Jó választás az akril kád

Amikor egy több tíz éves kádat szeretne lecserélni az ember, akkor teljesen érthető okok miatt olyat szeretne, amelyik szintén nagyon sokáig kitart majd. Sokaknak beválik az akril kád, ami a sikerét egyértelműen a speciális anyagának köszönheti. Ez egy olyan, sajátos, hőre lágyuló matéria, amelyik elképesztően ellenálló. A gyártók nyilván ezt azért is szeretik, mert igazán […]

Cuki baba fülbevaló sárga és fehéraranyból

A kislányoknak már pici korban ki szokták lövetni a fülüket, hogy minél kisebb traumát okozzon, illetve ne is emlékezzenek rá. Ilyenkor még baba fülbevaló kerül behelyezésre, ugyanis egy normál méretű nem is férne el és egyébként is túl nagy lenne a csecsemőknek. Ezt általában a szülők vásárolják meg a születés előtt vagy a keresztszülők veszik […]

Adótanácsadás.net

Adótanácsadás

Adótanácsadás | Könyvelés | Bérszámfejtés | Adóbevallás | Adótanácsadó

10 százalékos társasági adó

A kedvezményes 10 százalékos társasági adókulcsot 2010. július 1-jétől a mostani 50 millió forintos adóalappal szemben 500 millió forintos adóalapig lehet alkalmazni, s ehhez nem szabnak feltételeket. Az adókulcs az adóalap 500 millió forintos része után 19 százalék marad. Ugyanez vonatkozik a vállalkozói szja szerint adózó egyéni vállalkozókra.

Ingatlan bérbeadása

A magánszemélyeknek az ingatlan bérbeadáshoz ezután nem kell egyéni vállalkozóvá válniuk, ugyanez vonatkozik az egyéb szálláshely szolgáltatást nyújtó magánszemélyekre is.

Egyenesági öröklés és ajándékozás

z illetéktörvény módosításával illetékmentessé vált az örökhagyó egyenes ági rokona (beleértve az örökbefogadáson alapuló rokoni kapcsolatot is) által megszerzett örökrész, illetve ajándék.
Ha más örököl, akkor a kapcsolattól és az örökölt, illetve ajándékba kapott értéktől függ az illeték mértéke. Például lakás öröklése esetén az örökhagyó házastársa, mostoha és nevelt gyermeke, mostoha- és nevelőszülője 18 millió forintig 2,5 százalék, 18 és 35 millió forint között 6 százalék, a felett pedig 11 százalék illetéket fizet, míg lakás ajándékozása esetén ugyanennél a rokonsági foknál és értékeknél 5, 8, illetve 12 százalék az illeték mértéke.

Vagyonadó

A törvénycsomag részeként a parlament hatályon kívül helyezte a vízi járművek, a légi járművek, valamint a nagy teljesítményű személygépkocsik adójára vonatkozó rendelkezéseket tartalmazó, egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról szóló törvényt. A 2010-re bevallott adó második részletét már nem kell megfizetni. Ha valaki az idei évre bevallott adó felénél többet fizetett meg, a különbözetet visszakövetelheti az adóhatóságtól.

Módosult a Stabilitási törvény

A Stabilitási törvény módosításával megteremtődött annak a jogalapja, hogy az államot a kibocsátott osztalékelsőbbségi részvény után időarányos megtérítés illesse meg akkor is, ha a részvényeket az állami tőkeemelésben részesült hitelintézet olyan időpontban vásárolta vissza, amikor az adott évi osztalékról még nem döntöttek. A javaslatban foglaltakat a már megvalósult tőkejuttatásra is alkalmazni lehet.

Kétmilliós bérplafon a közszférában

A közszféra munkavállalóinak havi munkabére az előző évi - a KSH által közzétett - bruttó nemzetgazdasági havi átlagkereset tízszerese lehet. Ez vonatkozik a közalkalmazottakra, a köztisztviselők körében pedig a politikai tanácsadókra és főtanácsadókra, továbbá a vezető tanácsos és főtanácsos besorolású egyénekre, az állami vezetőkre, a kormánybiztosokra, a miniszterelnöki biztosokra és a kormányhivatal alkalmazottaira is.

Egyszerűsödtek a beruházások engedélyezési eljárásai

Módosultak a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló törvényben foglalt feltételek, és a törvény hatálya kiterjed a 90 millió forintnál nagyobb értékű és legalább 15 fő foglalkoztatását vállaló beruházásokra.

Változások 2010-ben

Jó hír, hogy 2010-től nem csak szigorításokra számíthatunk, hanem kedvezményekre is. Változnak az adósávok, az adókulcsok, és a járulékok fizetésének rendje is módosul. Íme, a legfontosabb újítások: 1.) 25% helyett 30% EVA (Csak az evás gazdasági társaságokat érinti) 2.) Centralizálják az iparűzési adót (non-profit szervezeteket jellemzően nem érinti) 3.) Megszűnik az alkalmi munkavállalói kiskönyvvel való foglalkoztatás 4.) Piaci ágazati átlag alapján kötelezően felveendő jövedelemminimum (kizárólag az eva alá nem tartozó gazdasági társaságokat érinti) 5.) Szuperbruttó jövedelem és új személyi jövedelemadó rendszer 6.) Egyszerűsödő és csökkenő járulékok 7.) 2010-re vége az adómentes juttatások korszakának? 8.) Ingatlannal rendelkező társaságok megadóztatása

Megszűnő kedvezmények

Egyes adókedvezmények, így a biztosítási díj adókedvezménye is megszűnik jövőre. A korábbi feltételekkel megmaradnak az önkéntes kölcsönös pénztárak adókedvezményei, illetve a családi kedvezmény némileg magasabb jövedelemkorláttal. Megmarad a munkáltató által elrendelt, a munkakör betöltéséhez szükséges iskolarendszeren kívüli képzés adómentessége a korábbi feltételekkel, de megszűnik az iskolai rendszerű képzésnek a minimálbér két és félszeres mértékéig terjedő adómentessége. A munkáltatók továbbá elbúcsúzhatnak a két évnél régebben használt számítógépeknek az ingyenes vagy kedvezményes átadására vonatkozó adómentességétől is. Eltörlik a kiküldetés, kirendelés és külszolgálat idejére a magánszemély részére adott napidíj részbeni adómentességét is: a teljes napidíj adókötelessé válik, az adómentesség csak nagyon szűk körben marad meg.