2016 a kommunikáció éve a hosting területén is

docler
Keresse a DoclerNet-et Facebook-on is!

Ahogy a közösségi oldalak, az azonnali kommunikációt lehetővé tevő portálok kiléptek az asztali gépek világából és beköltöztek a mobileszközökbe, úgy válik mind fontosabbá a komplex informatikai szolgáltató cégeknek is a villámgyors ügyfélelérés.

Bár a chat funkció feltűnt már néhány éve a szolgáltatók oldalán, és az ügyfélszolgálat alapvető, még mindig akadnak, akik nem élnek a közvetlen kapcsolat lehetőségével a közösségi oldalakon. Az olyan cégek viszont, amelyek megbízhatóan működnek, aktív kapcsolatot tartanak az ügyfeleikkel. A DoclerNet is jelen van mind a Facebookon, mind a Google Plus-on.

Szükséges a gyors elérés? Igen. A kapacitás és erőforrások növekedése, a felhőtárhely és a VPS térnyerése magával hozta az online adattárolás robbanásszerű terjedését. Ami viszont a kiberbűnözés növekedését eredményezte.

Mindennél fontosabb tehát, hogy az ügyfelek, legyenek akár magánszemélyek, akár kisvállalkozások, akár óriáscégek, azonnal képesek legyenek felvenni a kapcsolatot a tárhelyszolgáltatójukkal.

Mi több, a kommunikáció jelentőségét a piaci verseny fokozódása is felértékelte. Ma könnyűszerrel azt választják az ügyfelek, akiről a legtöbbet és legjobb véleményeket hallják. Aki nincs jelen a közösségi kommunikáció világában, arról az embere többsége még csak nem is hall.

Hogyan is értesülne róluk az átlagos felhasználó, ha szó szerint több száz webhosting cég versenyzik a figyelméért? Ennyi cég kínálatát végignézni, alaposan utánuk járni több napot igényelne.

Még egy terület akad, ahol a hosting cégek egyre erősebben a kommunikációra építenek, ez pedig a partnerség és viszonteladás.

A szerverek erőforrásának fejlesztése és a cégek terjeszkedése által mind több szolgáltató kínál viszonteladási és partnerségi programot. Itt az egyéni vállalkozók és mikrovállalkozások találhatják meg a számításaikat, hiszen azáltal, hogy új ügyfeleket szereznek, ők is haszonhoz jutnak.

Ez pedig szintén csak erős közösségi jelenléttel és változatos kommunikációval valósítható meg.

Elmondhatjuk tehát, hogy 2016 és az utána következő évek a hosting cégektől is megköveteli, hogy mind közvetlenebbül, gyorsabban kommunikáljanak leendő és meglévő ügyfeleikkel, mert a hagyományos reklámokkal aligha érik el azt a célközönséget, amelyik mind több időt tölt az online világban.