Adótanácsadó képzés OKJ-s tanfolyam keretében

Ha valaki már rendelkezik gazdasági, pénzügyi típusú képzettséggel, akkor fejlesztheti tovább a tudását egy irányra vonatkozólag. Ma már rengeteg tanfolyam van a piacon, ezek közül az egyik népszerű az adótanácsadó képzés.

Azonban, mint minden tanfolyamnak, ennek is vannak valamilyen előképzettséget megkövetelő feltételei. Az adótanácsadó képzés megkezdésének előfeltétele, hogy valaki rendelkezzen egyetemi vagy főiskolai közgazdasági diplomával. Ehhez szükséges még két évről szóló igazolás, melyet a jelentkező igazolni is tud.

Sokak azt gondolják, hogy szükséges mérlegképes könyvelői papír is ahhoz, hogy valaki adótanácsadó képzésre jelentkezzen.
Ez azonban nincsen így. Elegendő a felsőoktatási diploma, melyről már az előbb szó volt és szükséges a gyakorlati idő. Aki ezzel nem rendelkezik, az nem is járhat ilyen OKJ-s képzésre.

Az interneten nagyon sok ilyen képzést szervező cég van. A többségük Budapesten szervezi a tanfolyamokat. Az oktatás megközelítőleg egy évig tart és a felénél, illetve a végén modulzáró vizsgák vannak. Ezek vagy szóbeli formájúak vagy pedig írásbeliek.

Kiemelt szerepet kap a gyakorlati ismeretek megismertetése is az adótanácsadó képzésre járókkal.

Ha rendelkezik a szükséges előképzettséggel, akkor jelentkezzen egy ilyen tanfolyamra!