Hidrofortartály szerepe a házi vízművekben

hidrofortartály

Házi vízműveket többféle funkció ellátására telepíthetünk. A vezetékes víz hiányában kiváló alternatíva lehet a háztartás vízellátásának megoldására, de öntözőrendszerekhez kapcsolva is rendkívül gazdaságos és takarékos vízfelhasználást biztosítanak. A házi vízművek egyik elengedhetetlen eleme a hidrofortartály, amely a szivattyú megkímélésén kívül, átmeneti tároló szerepét is ellátja a rendszerben.

A hidrofortartály a szivattyú élettartamát oly módon védi, hogy a felszivattyúzott vizet tárolva megakadályozza a berendezés ki-be kapcsolását kisebb mennyiségű vízhasználat esetén.

Öntözőrendszerek esetében a tartállyal rendkívül gazdaságossá tehető a rendszer, de medence vagy kerti tó feltöltéséhez is takarékos és költséghatékony megoldás. Hidrofortartály kiválasztásánál elsődleges szempont a tartály mérete, amit a felhasználók száma, a vízfogyasztási szokások, az egyedi adottságok és a szivattyú kapacitása, illetve a csövek átmérője nagyban is befolyásol. Érdemes szakértő segítségét kérni a választáshoz.