Ne féljünk a papírmentes könyveléstől!

könyvelés
könyvelés
Könyvelés

Napjainkban szinte természetesnek hat, ha valamiről azt halljuk, hogy megszületett a digitalizált változata. Ilyen a papírmentes könyvelés is, aminek minden munkafolyamata digitális környezetben történik, beleértve a felhasznált és munka folyamán megszülető dokumentumokat is.

Álljunk meg egy szóra, mondhatja az, aki csak egy kicsit is ért a könyveléshez! Mi a helyzet a jogilag szabályozott, hitelesített dokumentumokkal, mint például a számlák? Régi jó beidegződés, hogy a kinyomtatott számla, határozat, bérjegyzék lehet csak érvényes, minden más pedig ami úgymond a „gépen van”, vagyis digitalizált, csak másolat lehet.

Ez már a múlté! A technológia és a jogi környezet is egyértelműen eljutott már odáig, hogy a digitalizált dokumentumok is lehetnek hitelesítettek, amelyek mindenben megfelelnek a jogszabályi előírásoknak. Ez persze nem egyszerű. A dokumentumkezelő programnak szigorú szabályoknak kell megfelelni. Egy mindenre felkészített szoftverrel viszont már gond nélkül megoldható, ami a papírmentes könyvelés origója.