Országúti pedál patentes kivitelben

országúti pedál

Elég egy apró alkatrész és máris azon kapjuk magunkat, hogy gyorsabban suhanunk a bringával, mint valaha. Az országúti pedál esetében ez szintén elmondható, hiszen a hajtás fő részét képezi.

Ez annak a három pontnak az egyike, ahol érintkezik a kerékpáros a biciklivel, tehát logikus, hogy nem elhanyagolható a szerepe. De mitől országúti és miért nem MTB vagy városi? Természetesen itt is a kialakítás a döntő, hiszen rendkívül könnyű, de ami még szembetűnőbb, az a formatervezés.

Egyrészt sokkal könnyebb az országúti pedál, mint a legtöbb hagyományos platform pedál, másrészt patent technológiával rendelkezik. A patent összekapcsolja a kerékpáros cipőjét a pedállal. Így a láb felhúzásakor is hasznosul az energia tekerés közben, nem csupán taposáskor. Annak ellenére, hogy az országúti pedál először a versenybicikliken jelent meg, manapság már MTB-n is láthatunk ilyen kialakítást némi változtatásokkal.

A koncepció mégis ugyanaz, ami nem más, mint a patentes rögzítés. Ehhez viszont hasonló talprésszel rendelkező cipőre van szükség, ami egy meghatározott mozdulattal be- és ugyanúgy kiakasztható az országúti pedálból.