A nyugdíjbiztosítás költségei: erről érdemes tudnod

Grantis nyugdíjbiztosítás

Sokan tervezik, hogy idős korukra valahogyan bebiztosítják magukat, de általában megtorpannak a terv szintjén, mert a nyugdíjbiztosítási költségeket túl magasnak gondolják. Való igaz, mint minden egyéb, ez is pénzbe kerül, de ha minden szempontot figyelembe veszünk, akkor rájövünk, hogy mégis megéri. A Grantis nyugdíjbiztosítás weboldalán minden szükséges információt megtalálhatsz a nyugdíjbiztosítások költségeiről. Persze minél kevesebbet kell erre költened, annál több pénzed marad.

A portálon meg tudod nézni, hogy pontosan milyen tételekből áll a nyugdíjbiztosítások szerkezete. A különböző biztosítóknál eltérő, hogy milyen szolgáltatásokra mekkora költséget számolnak fel, és ezek elnevezése sem azonos. Jó tudni, hogy még mindig találkozhatsz úgynevezett fejnehéz költségszerkezetű nyugdíj előtakarékossággal. Ezt úgy kell értelmezni, hogy a fix költségeket nem egyenlő mértékben elosztva vonja a biztosító a megtakarítási idő alatt, hanem az első 3-5 évben a rendszeres díjakból.

A biztosító a befizetett rendszeres díjakat befektetési egységek helyett kezdeti egységekre váltja, és ezeket vonja el költségként. Így történhet meg az, hogy a biztosított azt veszi észre, hogy befizetéseit elvonta a biztosító az eredeti célra, vagyis a nyugdíjra már alig maradt valami. A kezdeti költséget mindenképpen ki kell fizetned, még akkor is, ha szakértővel választod ki az ideális nyugdíjbiztosítást, és abban az esetben szintén, ha te keresed fel direkt a biztosítót.

Továbbá vannak működési költségek, amelyekbe tartoznak az adminisztrációs és a számlavezetési kiadások. Az ügyfélaktivitáshoz, kereskedéshez szintén kapcsolódnak költségek, mint például a rendszeres befizetések átirányításának, a devizaátváltásnak, a befektetési egységek átváltásának és a vagyonkezelésnek a költségei. Kiadást vonhat maga után továbbá az előtakarékosság rész vagy teljes visszavásárlása, díjmentesítése vagy szüneteltetése. A nyugdijbiztositas.com weboldalon a szakemberek minden szükséges információt rendelkezésedre bocsájtanak.