Arany fülbevaló és a design fülbevaló

Arany fülbevaló
Arany fülbevaló

Az arany fülbevaló, az egyedi készítésű design fülbevaló összehasonlításában szakértő segítséget kértünk. Véleményt mond Tamás Majoros neves iparművész, akit Ausztriában és Németországban is egyaránt elismert arany fülbevaló és ékszer szakértőjének tartanak.

Az arany fülbevaló rendkívül értékállóak, de amikor el kívánjuk adni őket tört arany fülbevaló kategóriájaként értékesíthetők. Az antik arany fülbevaló kapcsán már egészen más az árkategória besorolás.

Az arany fülbevaló árát befolyásolja az arany minősége, (karátszáma) és a világpiaci aranyárfolyam egyaránt, éppúgy mint a kidolgozottság. Az arany fülbevaló kőfoglalataiés a kövek minősége is rendkívül fontos. A kövek zárványtartalma kardinális kérdés a besorolást és az árazást illetően.

Hogyan függ össze ez a két kategória, design ékszer fülbevaló és arany fülbevaló?
A design ékszerek értékét, így a fülbevalót is nem pusztán az alapanyag felhasználása adja, hanem inkább maga a kreativ design, az egyediség és a finom kézimunka. Ezek azok a plusz értékek, amelyek miatt a neves készítők által megalkotott design fülbevalók ára vetekszik az arany fülbevaló árával.

Mácsár Andrea kiváló ékszer designer, aki már Németországban és ausztriában is felhívta magára az elmúlt években a figyelmet. Az arany fülbevaló, ami az egyik kedvenc ékszerdarabjaim egyike, mellett Andrea egyedi műalkotásai ott vannak Frankfurtban épp úgy, mint Bécsben. A 2013. őszi Bécsi Divathétre is meghívást kapott Mácsár Andrea.

Ajánlom figyelmükbe ékszereinek valamennyi darabját. Győződjenek meg zsenialitásáról személyesen! www.textilekszer.hu