Betonfúrószár különleges fémkeverékből

betonfúrószár

A szerszámgépek és azok tartozékainak az ismerete feltétlenül szükséges, hogyha saját kezűleg szeretnénk valamilyen munkába belevágni. A ház körül szinte mindig akad valami javítanivaló, de barkácsolás szempontjából is sokkal szabadabban alkothatunk, hogyha ismerjük a szerszámgépek működésének a csínját-bínját. A betonfúrószár modellek között is nagy eltérésekkel találkozhatunk a minőséget illetően. Mivel a beton és a különféle kőzetek megkövetelik a kopásálló kialakítást, ezért a betonfúrószárak általában valamilyen egyedi keményfém keverékből készülnek.

De sajnos könnyen belefuthatunk rendkívül kedvezőnek tűnő ajánlatokba, amik teljesen alkalmatlanok a beton fúrására. Téglával és az Ytong-al még úgy ahogy megbirkóznak, de a silány betonfúrószárak könnyen eltörnek, amikor egy betonfallal kerülnek szembe. A Bosch egyedi technológiát alkalmaz a fúrószárak kialakításához, amiben főszerepet játszik a kitűnő anyaghasználat is. A PowerDrip rendszer felelős azért, hogy az ütési energia 100%-a átadódjon betonfúrószárra. Így a rezgések és az ütődések nem terhelik a gépet, sem a használója csuklóit.

Vésőgépek tekintélyes teljesítménnyel

Ebben az esetben az ütési energia teljes mértékben a vésésre koncentrálódik. A felújítási és bontási munkálatok során, általában szükség van egy ilyen eszközre. A vésőszárak különféle kialakítással rendelkeznek. A laposvéggel rendelkező változatokkal fellazíthatjuk a járólapokat, és a csempéket is pillanatok alatt lefejthetjük a falról. A kínálatban mindennemű feladathoz megtaláljuk a megfelelő változatot. A vésőgépek ezáltal sokkal változatosabban alkalmazhatóak.

A kényelmes munkavégzés érdekében érdemes szintén a Bosch termékeit keresni. Bár kicsit furának tűnhet, hogy a vésőgépekkel is lehet kényelmesen dolgozni, ám ez valóban így van, a fejlett rezgéscsillapításnak köszönhetően. Teljesítmény terén elég széles a paletta. A 7,5 J teljesítményű gépek megfelelnek a kisebb vésési feladatokhoz. A 16,8 J erővel rendelkező változatok már ipari felhasználásra is alkalmasak. Útjavításoknál pedig, a 62 J erejű modelleket szokták bevetni.