Ön hallott már a pamut futter anyagról?

pamut futter anyag

Gyakran, amikor egy boltban megveszünk valamilyen ruházati terméket, meglepődünk, ha megnézzük a címkét és elolvassuk az összetételt. Sok fogyasztónak a legcsekélyebb ötlete sincs, hogy mit takar a pamut futter anyag kifejezés. Ez egy szövet, aminek megkülönböztető jellemzője, hogy további szálakat adnak a szövéséhez a hátsó oldalán. Amíg korábban a ruhák gyártásának fő anyaga a pamut volt, addig mostanság inkább a gyapjút, viszkózt és szintetikus anyagokat használnak erre a célra.

A szövetek összetétele megváltozott, ezáltal a tulajdonságaik is. A pamut futter anyag gyapjúszálak hozzáadásával még puhábbá és melegebbé válik. Az olyan szintetikus anyagok keverésével pedig, mint a lycra és a poliészter, az alkalmi viseletek készítésénél is fontos szerepet tölt be. Mivel a szövetgyártás a könnyűipar egyik ágazata, így ezt a textilt ezen a területen használják fel a leggyakrabban. Itt a pamut futter anyagból gyerek- és felnőtt ruhákat varrnak, továbbá olyan ingeket, nadrágokat, dzsekiket és egyéb praktikus cikkeket, amelyeket könnyű gondozni.

Az érzékeny bőrűek imádják a bio pamutot

Most a legorganikusabb és legbiztonságosabb anyagról fogunk beszélni, amit a vásárló megtalálhat a hazai piacon. A bio pamut felhasználási területe a leglágyabb és legkellemesebb tapintású ruhák varrására korlátozódik újszülötteknek, allergiásoknak vagy nagyon érzékeny bőrű embereknek. Az anyag hipoallergenitása hihetetlenül magas szinten van, így a legérzékenyebb bőrűek is biztonságosan használhatják a belőle készült könnyű és kényelmes ruhákat.

A közönséges pamuttól eltérően, a bio pamut alapanyagának termesztése során egyáltalán nem használnak műtrágyát vagy más mesterséges vegyszereket. Annak a növénynek a termése, amiből később ezt a szövetet előállítják, nem esik át génmanipuláción, a magokat pedig 100%-ban szintetikus vegyi anyagoktól mentes talajba vetik. Érdekes az a tény is, hogy a gyapotszedést gépek és automatizálás nélkül végzik, kizárólag kézi munkával. A biopamut eredeti mintáinak vagy színeinek létrehozására csakis természetes festékeket használnak.