Ezek a beltéri üveg tolóajtók előnyei

beltéri üveg tolóajtó

Saját magunk választjuk ki az otthonunk stílusát, persze sokszor az adott lehetőségek figyelembevételével. Minden házban vagy lakásban vannak kisebb helyiségek, ahol nem sok hely van még az ajtónak sem, így kiváló ötletnek minősül például egy tolóajtó beszerelése. Több előnyük is van a beltéri üveg tolóajtóknak. Először is különlegesen szép designt, modern jelleget biztosítanak a helyiségnek, másrészt pedig, ha olyan helyre kerülnek, akkor beengedik a természetes fényt. Külföldön már nagyon régen részeseivé váltak ezek a típusú ajtók az irodáknak, de már Magyarországon is egyre több irodaház alakítja így az épületet.

Azonban az irodák mellett, manapság a magánházakban és a lakásokban is többet lehet találkozni ezekkel, mint régebben. Felnyíló, lengő, illetve toló kivitelben készülhetnek ezek a nyílászárók. Könnyed és légies térelválasztásként funkcionál az üveg tolóajtó, ami kitűnően alkalmas például a konyha és az ebédlő stílusos elválasztására. A keret nélküli kialakítású modellek szinte láthatatlanok, úgyhogy a felszerelés után egy darabig nagyon figyelni kell, hogy biztosan észrevegyük, amikor átmennénk egyik helyiségből a másikba.

Kisebb terekbe és folyosókra alkalmasak ezek a nyílászárók leginkább, mivel a lehető legkevesebb fényt veszik el. További hatalmas előnyük a keret nélküli üveg tolóajtóknak az, hogy rendkívül helytakarékosak, praktikusak. Egy- vagy kétszárnyú üveg tolóajtóként ezek a változatok a falban futó vagy automata sínen mozgathatóak.

A gyártók azért tartják ezt szükségesnek, hogy minél esztétikusabb térelválasztást tegyenek lehetővé. Nagyobb terek felosztására is ideálisak, sőt, egy üvegfallal együtt káprázatos megoldást kínálnak, de még az üvegfal kiváltására is alkalmasak. Ha Ön is üvegajtó beszerelését tervezi, akkor célszerű felvennie a kapcsolatot a Class Üvegstúdió szakembereivel, akik az igényeinek megfelelő modelleket igen szakszerű módon készítik el. Üvegajtók által engedje be otthonába a meleget adó, éltető napsugarakat az év minden napján!