Nem viseli meg a családi költségvetést az öntözőrendszer ára

öntözőrendszer ára

A legtöbb ember azt gondolja, hogy a növények locsolása a kertben időigényes, de általában nem bonyolult feladat: csak fogunk egy kannát és locsoljunk. A helytelen vízellátás azonban nemcsak haszontalan, hanem káros is lehet a növényekre. Ezért ne az öntözőrendszer ára legyen az a költség, amin spórolunk! Öntözéskor a víznek a gyökérzetig kell lecsöpögnie, aminek legalább 20 cm mélyen kell lennie és kapcsolódnia kell a talaj nedvességtartalmához. Ha a talajréteg száraz marad, az öntözés nem lesz előnyös.

A víz nélkül maradt virágágyások gondozatlannak tűnnek és nem fognak tetszeni a tulajdonosnak. A vidékünkön uralkodó körülmények között, különösen nyáron, a növényeknek sok vízre van szükségük. Különösen fontos, hogy az ültetést követő első évben jól öntözzük a növényeket, hogy biztosítsuk a növekedésüket és a megtelepedésüket. Ezért ideális megoldás a virágágyások, pázsit és fák kifinomult automata locsolása. Az öntözőrendszer ára korrekt módon van kiszámítva.

Nagy terhet vesz le a vállunkról a kerti öntöző

A locsolásnak két típusa van: kézi és automata. Az első módszer kevésbé költségesnek tekinthető, de az automata kerti öntöző anyagi vonzatai csak a telepítés során tűnhetnek magasnak. Innen kezdve egyre nyilvánvalóbbá válik egy ilyen rendszer hatékonysága: kevesebb munka, kevesebb víz és idő is spórolható. A rendszer úgy van beállítva, hogy a megfelelő vízmennyiséget a megfelelő területre juttassa. A területet zónákra oszthatjuk és az öntözési időt a növények típusának és az objektum jellegének megfelelően állíthatjuk be.

A kerti öntözőnek hála, nem kell többé slaggal rohangálnunk. Nem kell reggel felkelnünk és nem kell időt szánnunk az esti öntözésre. Ehhez léteznek érzékelők, amelyeket könnyű programozni. Az öntözőberendezések tervezése és telepítése felelősségteljes feladat, ezért ne próbáljuk meg saját magunk telepíteni az automata kerti öntözőt. Jobb, ha szakemberek szolgáltatásait vesszük igénybe, akik garantáltan jól végzik a munkájukat. Így hosszú évekre bebiztosíthatjuk a problémamentes működést.