Felni csavar: fontos a csavarozás menetének betartása

felni csavar

A keréktárcsa felcsavarozása nem nagy dolog, de ha bizonyos dolgokra nem figyel az ember, akkor megeshet, hogy az eredmény nem lesz megfelelő. Annak érdekében, hogy a procedúra gördülékenyen menjen, a felni csavar állapotára figyelni kell. Az, hogy miként is kell történjen a folyamat, le van írva a kocsi kézikönyvében. Amikor a csavarozásra kerül sor, először is meg kell nézni, hogy mennyire tiszta mindegyik felni csavar. Még egy kevés por vagy bármilyen nem kívánatos anyag is elronthatja a csavarozást, megrongálva a menetet. Ha minden rendben van, jöhet a csavarozás, amit mindig szabad kézzel kell kezdeni, mindenféle erőltetés nélkül.

Ha az összes felni csavar a helyén van, akkor keresztkulccsal meghúzhatók azok, a furatok száma szerint, a megfelelő sorrend betartásával. Aki nem figyel a sorrendre, sajnos a felni épségét teszi kockára, hiszen nem fog megfelelően illeszkedni a tengelyre. Az összes felni csavar meghúzását követően az ember biztonságban érezheti magát vezetés közben. Érdemes persze minden 50-ik vagy 100-ik kilométer után megnézni a csavarok állapotát. Szükség esetén pedig újra kell húzni azokat, hiszen a közlekedés okozta vibrációk miatt kilazulhatnak.

Suzuki Swift felni: több, mint a kocsi ékszere

Sok autós csak úgy tekint a keréktárcsákra, mint a verda díszére. Pedig a szakértők nem győzik elégszer hangsúlyozni a Suzuki Swift felni egyéb tulajdonságainak a fontosságát is, amik a biztonsággal kapcsolatosak. Ugye mégiscsak a verda azon részéről van szó, ami a gumival együtt megteremti a kapcsolatot az úttesttel. Ezért sem mindegy, hogy milyen paraméterekkel bíró Suzuki Swift felni kerül a járgányra.

Persze ez nem jelenti azt, hogy csakis egy praktikus eszközként kell erre tekinteni. Szerencsére ma már megvehető az a tárcsa, ami egyszerre biztonságos és mutatós. Persze a Suzuki Swift felni megvételekor nem szabad figyelmen kívül hagyni a fent említetteket. A tárcsa csakis akkor tudja ellátni az összes feladatát, ha annak mérete, kialakítása és súlya is megfelel az autó igényeinek.