Illatosított törölköző, a test és lélek felpezsdítésére

Illatosított törölköző
Illatosított törölköző

Nem lehet hasonlítani semmihez azt a megnyugtató érzést, amit egy kiadós gyógyfüves fürdő után tapasztal az ember. A fürdőszoba nyugalmában, minden külső befolyások nélkül pihenhet, gyorsan elszállnak a percek, csak arra kell vigyázni, nehogy elaludjon.

Aztán előkerül a kedvenc illatosított törölköző, jól megdörzsöli magát és kezdődhet a nehéz hét ismét. Akár a hét közepén is megismételhető a gyógyfürdő terápia, ha van rá idő, főleg ilyenkor a hideg közeledésével, fokozottan fáradtnak érzi magát az ember, a fény és a friss levegő hiánya miatt.

A jó közérzet és energiapótlásban sokat tud segíteni a gyógyfürdős terápia. A terápia fontos részlete a kiázott bőr erőteljes masszázsa. Erre egy durvább szövésű törölköző szükséges, de ne legyen túl durva, hogy felsértse a kiázott bőrt. Ha van lehetőség rá, a törölközőt érdemes egy kis illatosítóval átitatni, ami fokozza a jó közérzetet törölközés közben. Vérpezsdítő hatással bír egy nem túl erős, illatosított gyertya vagy mécses is, de vigyázzanak, a kicsi fürdőszobák gyorsan kifogynak a levegőből, így nem szabad sokáig égetni.