Milyen lehetőségeket rejteget a kertépítés Budapesten?

kertépítés Budapest

Sokan és sokszor írtak már a tájrendezési projektek létrehozásáról és kidolgozásának folyamatáról. A webhelyünkön is többször felvetettük már ezt a témát, ahol a kertépítés Budapest és a vidéki régiók lakosainak elérhető alternatíváiról is szóltunk. Ezek a projektek segítenek meglátni a végső célt. A szakembereink ajánlásai alapján, az ügyfeleknek lehetőségük nyílik a terület maximális kihasználására, figyelembe véve az éghajlati jellemzőket, a talaj minőségét, a hely felosztását, valamint az évszakok változását.

A kertépítés Budapesten élő megrendelői biztosan egyetértenek abban, hogy mindnyájan olyan kertről álmodozunk, amelyikben tavasszal és nyáron folyamatosan változnak a virágzó növények. Ősszel a vörös levelű, a sárga és az örökzöld növények kerülnek előtérbe, míg télen a zöldterület fő szerkezetét a tűlevelűek adják. Szintén fontos a kerti domborzat, valamint a világos és árnyékos helyek jellemzőinek optimális használata. Ez hozzájárul a kertépítés Budapesten végzett projektjének személyesebbé tételéhez.

A terület megtervezése során létrejön egy koncepció, ami meghatározza a tervezés további irányát, lehetővé téve az ügyfélnek tetsző stílus kiválasztását. A projektből semmiképpen sem maradhat ki az öntözőrendszer telepítése, hiszen ennek hiányában a növények és a pázsit sem ragyoghat majd teljes díszében. Az öntözés jellemzői közvetlenül függnek a talaj típusától és attól, hogy mennyire vezeti és tartja magában a nedvességet. A talaj lehet homokos, agyagos, meszes vagy rendelkezhet magas tőzegtartalommal.

Ha az öntözőrendszer telepítésekor homokos kompozícióval állunk szemben, akkor jó tudni, hogy ez jól vezeti a vizet. A meszes talaj általában kedvező a fű növekedéséhez. A tőzegest viszont gyakran kell műtrágyázni. A vékony termőréteggel rendelkező agyagtalaj csak hosszantartó öntözés révén szívja magába a vizet. A forró napokon az agyagos föld a nedvesség felhalmozása nélkül hozzájárul annak gyors elpárologtatásához és a gyep hamar kiszárad. Itt megoldást jelenthet az öntözőrendszer telepítésekor egy vízelvezető rendszer kiépítése is.