Kezdőlap | »

Nem ismer lehetetlent a Hitachi fúró

Hikoki akkus gépek

Hikoki akkus gépek

Elképesztően egyszerűen lehet dolgozni az akkumulátoros masinákkal. Ez meg is magyarázza a tényt, hogy a Hikoki akkus gépek miért lettek annyira népszerűek. Például az akkumulátorral rendelkező fúró-csavarbehajtó roppant praktikus.

Ez az a szerszám, ami a leggyakrabban megtalálható a szakemberek, ezermesterek és hobbi barkácsolók, akárcsak a háztulajdonosok szerszámos ládájában. A Hikoki akkus gépek ezen példánya azért olyan felkapott, mert ha az ember barkácsolni szeretne, esetleg egy építőipari cégnél dolgozik, egy ilyen gépre sokszor szükség lehet.

Ha a Hikoki akkus gépek közül akar venni egyet valaki, akkor igenis fontos bizonyos szempontokat megfigyelni, akárcsak az aksi kapacitását. Alapvetően az akkus gépeknél a kapacitás annyit jelent, hogy minél magasabb ez az érték, annál hosszabb ideig tud a gép dolgozni egy töltéssel.

A Hikoki akkus gépek esetében az is lényeges, hogy milyen akkutöltőt kap az ember. A szerszamgepwebshop.hu által forgalmazott akkumulátoros masinák szinte mindegyike maximum egy órás töltővel vannak szállítva. Ha valaki professzionális célokra akarja alkalmazni a gépet, akkor tanácsos két aksi mellett dönteni.

Az internetes áruházban nagyon keresett még a Hitachi fúró. Ez szintén érthető, hiszen gyakran előfordul, hogy az ember össze akar szerelni egy széket, asztalt vagy épp szekrényt, azonban otthon sajnos nincs megfelelő szerszám a feladat elvégzéséhez.

A hobbi barkácsolóknak és ezermestereknek mindenképpen ajánlott egy Hitachi fúró, amivel végre a fenti probléma nem okoz több kellemetlenséget, illetve ezzel gyorsan és hatékonyan lehet dolgozni. A Szerszámgép Webshopban a Hitachi fúró azért éri meg megvenni, mert itt sokszor akciós a termék. Ennek hála, akár az eredeti ár 35%-át is megtakaríthatja a vásárló. Egy ilyen lehetőséget vétek lenne kihagyni.

A Hitachi fúró legfőbb előnye abban rejlik, hogy ez egy kicsi tömegű masina, ami nagyszerű teljesítőképességgel rendelkezik. Ezzel végre egyszerűen lehet fúrni fába és acélba egyaránt, ami azt jelenti, hogy hamarabb is befejeződhet a munka. Tehát világos, hogy egy ilyen szerszámmal az ember jól jár.

Print Friendly, PDF & Email

Adótanácsadás.net

Adótanácsadás

Adótanácsadás | Könyvelés | Bérszámfejtés | Adóbevallás | Adótanácsadó

10 százalékos társasági adó

A kedvezményes 10 százalékos társasági adókulcsot 2010. július 1-jétől a mostani 50 millió forintos adóalappal szemben 500 millió forintos adóalapig lehet alkalmazni, s ehhez nem szabnak feltételeket. Az adókulcs az adóalap 500 millió forintos része után 19 százalék marad. Ugyanez vonatkozik a vállalkozói szja szerint adózó egyéni vállalkozókra.

Ingatlan bérbeadása

A magánszemélyeknek az ingatlan bérbeadáshoz ezután nem kell egyéni vállalkozóvá válniuk, ugyanez vonatkozik az egyéb szálláshely szolgáltatást nyújtó magánszemélyekre is.

Egyenesági öröklés és ajándékozás

z illetéktörvény módosításával illetékmentessé vált az örökhagyó egyenes ági rokona (beleértve az örökbefogadáson alapuló rokoni kapcsolatot is) által megszerzett örökrész, illetve ajándék.
Ha más örököl, akkor a kapcsolattól és az örökölt, illetve ajándékba kapott értéktől függ az illeték mértéke. Például lakás öröklése esetén az örökhagyó házastársa, mostoha és nevelt gyermeke, mostoha- és nevelőszülője 18 millió forintig 2,5 százalék, 18 és 35 millió forint között 6 százalék, a felett pedig 11 százalék illetéket fizet, míg lakás ajándékozása esetén ugyanennél a rokonsági foknál és értékeknél 5, 8, illetve 12 százalék az illeték mértéke.

Vagyonadó

A törvénycsomag részeként a parlament hatályon kívül helyezte a vízi járművek, a légi járművek, valamint a nagy teljesítményű személygépkocsik adójára vonatkozó rendelkezéseket tartalmazó, egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról szóló törvényt. A 2010-re bevallott adó második részletét már nem kell megfizetni. Ha valaki az idei évre bevallott adó felénél többet fizetett meg, a különbözetet visszakövetelheti az adóhatóságtól.

Módosult a Stabilitási törvény

A Stabilitási törvény módosításával megteremtődött annak a jogalapja, hogy az államot a kibocsátott osztalékelsőbbségi részvény után időarányos megtérítés illesse meg akkor is, ha a részvényeket az állami tőkeemelésben részesült hitelintézet olyan időpontban vásárolta vissza, amikor az adott évi osztalékról még nem döntöttek. A javaslatban foglaltakat a már megvalósult tőkejuttatásra is alkalmazni lehet.

Kétmilliós bérplafon a közszférában

A közszféra munkavállalóinak havi munkabére az előző évi - a KSH által közzétett - bruttó nemzetgazdasági havi átlagkereset tízszerese lehet. Ez vonatkozik a közalkalmazottakra, a köztisztviselők körében pedig a politikai tanácsadókra és főtanácsadókra, továbbá a vezető tanácsos és főtanácsos besorolású egyénekre, az állami vezetőkre, a kormánybiztosokra, a miniszterelnöki biztosokra és a kormányhivatal alkalmazottaira is.

Egyszerűsödtek a beruházások engedélyezési eljárásai

Módosultak a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló törvényben foglalt feltételek, és a törvény hatálya kiterjed a 90 millió forintnál nagyobb értékű és legalább 15 fő foglalkoztatását vállaló beruházásokra.

Változások 2010-ben

Jó hír, hogy 2010-től nem csak szigorításokra számíthatunk, hanem kedvezményekre is. Változnak az adósávok, az adókulcsok, és a járulékok fizetésének rendje is módosul. Íme, a legfontosabb újítások: 1.) 25% helyett 30% EVA (Csak az evás gazdasági társaságokat érinti) 2.) Centralizálják az iparűzési adót (non-profit szervezeteket jellemzően nem érinti) 3.) Megszűnik az alkalmi munkavállalói kiskönyvvel való foglalkoztatás 4.) Piaci ágazati átlag alapján kötelezően felveendő jövedelemminimum (kizárólag az eva alá nem tartozó gazdasági társaságokat érinti) 5.) Szuperbruttó jövedelem és új személyi jövedelemadó rendszer 6.) Egyszerűsödő és csökkenő járulékok 7.) 2010-re vége az adómentes juttatások korszakának? 8.) Ingatlannal rendelkező társaságok megadóztatása

Megszűnő kedvezmények

Egyes adókedvezmények, így a biztosítási díj adókedvezménye is megszűnik jövőre. A korábbi feltételekkel megmaradnak az önkéntes kölcsönös pénztárak adókedvezményei, illetve a családi kedvezmény némileg magasabb jövedelemkorláttal. Megmarad a munkáltató által elrendelt, a munkakör betöltéséhez szükséges iskolarendszeren kívüli képzés adómentessége a korábbi feltételekkel, de megszűnik az iskolai rendszerű képzésnek a minimálbér két és félszeres mértékéig terjedő adómentessége. A munkáltatók továbbá elbúcsúzhatnak a két évnél régebben használt számítógépeknek az ingyenes vagy kedvezményes átadására vonatkozó adómentességétől is. Eltörlik a kiküldetés, kirendelés és külszolgálat idejére a magánszemély részére adott napidíj részbeni adómentességét is: a teljes napidíj adókötelessé válik, az adómentesség csak nagyon szűk körben marad meg.