Nem tartalmaz fehérjéket és zsírokat a konjac liszt

konjac liszt

Az ismert kínai növény porított gyökere minden tekintetben egyedülálló. Mindössze 10 kcal-t biztosít 100 grammban, kiváló rostforrás és nem tartalmaz zsírt vagy fehérjét. Mit lehet készíteni a konjac liszt hozzáadásával és hol lehet megvásárolni ezt a terméket?

Választ adunk ezekre a kérdésekre. Az ázsiai országokban honos növény gumói évszázadok óta értékes tápanyagot jelentenek, amit a hagyományos kínai orvoslásban is használnak. Ezek az úgynevezett glükomannánt tartalmazzák, ami egyfajta élelmi rost és egyedülálló módon segíti elő a fogyást.

A glükomannán az emésztőrendszerben a vízhez kötődve sűrű gélt képez, ami teltségérzetet okoz és csökkenti az újabb étkezés utáni vágyat.

Ennek eredményeképpen, a konjac liszt, ahogyan a belőle készült termékek és félkész áruk is rohamosan népszerűvé válik modern életünkben, ami a fiatalság és az egészséges alak kultuszával telített. A konjac lisztet mindenekelőtt a súlycsökkentő diétában használják elsősorban, a hagyományos japán shirataki tészták készítéséhez.