Az évelő virágok kínálata hatalmas

évelő virágok

A díszkertek és az ágyások megszépítésére tökéletesnek bizonyulnak. Az évelő virágok színükben és méretükben is eltérnek egymástól. A konténeres változatok telepítésére ősszel és tavasszal egyaránt sor kerülhet.

Mivel rengeteg típusban vannak jelen, így vásárlás előtt mindent részletesen meg kell tervezni azért, hogy elkerüljön néhány kellemetlenséget. Javasolt olyan növényeket összeválogatni, amelyek azonos igényekkel rendelkeznek. Sok éven keresztül szépek maradnak, így Önnek csak annyi lesz a dolga, hogy gyönyörködjön a látványban.

Az évelő virágok föld feletti része, vagyis a szár idővel elszárad, viszont a talajban helyet kapó rizóma, gyökér és hagyma képes a téli hideget átvészelni. Ha arra vágyik, hogy a sziklakert állandó jelleggel szép legyen, akkor célszerű olyan növényeket beszerezni, amelyek eltérő időszakban virítanak.

Igénylik a törődést, így az öntözést, gyomlálást, a ritkítást, valamint a tápanyagszükséglet pótlását nem szabad elmulasztani. Az évelő virágok elöregedésekor tőosztás vagy átültetés szükséges.