« | Kezdőlap | »

Nem túl magas kandalló árak

Kandalló rács gyermekeink biztonságáért

Kandalló rács gyermekeink biztonságáért

A kandalló fő sajátossága, hogy a lakótérben helyezkedik el, emiatt a háztartásban élő felnőtt tagoknak fokozottan óvatosaknak kell lenniük, hogy a gyermekeket távol tartsák az üzem alatt lévő fűtőtesttől. A kandalló rács pontosan e célból lett kifejlesztve, általa elkerülhetőek a gyerekek és a kisállatok égési sérülései, mert egyszerűen fizikailag is megközelíthetetlen lesz számukra a forró felület.

A tulajdonképpen kerítésként funkcionáló rács meggátolja a kicsiket, hogy közel férkőzzenek a hőforráshoz. Nyilván, az idősebb gyerekek már nem szorulnak ilyen jellegű védelemre, viszont a kisebbeknél ez a termék egy nagyon fontos kiegészítő kelléknek számít.

A kandalló rács alkalmazása mellett, persze sosem szabad megfeledkezni a folyamatos szülői felügyeletről sem, mert csakis úgy lehet teljes a biztonság. Ahogyan a kandallókból is többféle méret és kivitelezés létezik, úgy a kandalló rács is különböző méretekben érhető el. Amikor éppen nincs szükség az akadályra, egyszerűen összecsukható és így könnyen tárolható.

A kandalló mindenképpen egy hasznos és nem utolsósorban mutatós találmány, ami képes felfűteni a lakórész egy jelentős hányadát. A praktikus szerkezet számos variációban megvásárolható. Ahhoz képest, hogy mennyire jó szolgálatot képes tenni azáltal, hogy jelentős mértékben redukálja a fűtésszámla összegét, a kandalló árak igazán elfogadhatóak.

A kandalloepites.hu kompakt, komplett formában is árusítja ezeket a termékeket. Ugyanakkor a kandalló árak egyik legfőbb meghatározója a teljesítmény, ami értelemszerűen összefügg a kandalló és a tűztér nagyságával is. Emellett a kivitelezés, valamint az anyagösszetétel sem elhanyagolható szempontok a vételár megszabását illetően.

A kandalló árak fel vannak tüntetve a webáruházban, viszont a fizetendő végösszeg megállapításához árajánlatkérést kell kezdeményeznie a vásárlónak. Minden termék pontos paraméterei megtalálhatóak az internetes felületen. Adott esetben ezek is tisztázandóak az eladóval, a félreértések elkerülése érdekében.

Print Friendly, PDF & Email

Adótanácsadás.net

Adótanácsadás

Adótanácsadás | Könyvelés | Bérszámfejtés | Adóbevallás | Adótanácsadó

10 százalékos társasági adó

A kedvezményes 10 százalékos társasági adókulcsot 2010. július 1-jétől a mostani 50 millió forintos adóalappal szemben 500 millió forintos adóalapig lehet alkalmazni, s ehhez nem szabnak feltételeket. Az adókulcs az adóalap 500 millió forintos része után 19 százalék marad. Ugyanez vonatkozik a vállalkozói szja szerint adózó egyéni vállalkozókra.

Ingatlan bérbeadása

A magánszemélyeknek az ingatlan bérbeadáshoz ezután nem kell egyéni vállalkozóvá válniuk, ugyanez vonatkozik az egyéb szálláshely szolgáltatást nyújtó magánszemélyekre is.

Egyenesági öröklés és ajándékozás

z illetéktörvény módosításával illetékmentessé vált az örökhagyó egyenes ági rokona (beleértve az örökbefogadáson alapuló rokoni kapcsolatot is) által megszerzett örökrész, illetve ajándék.
Ha más örököl, akkor a kapcsolattól és az örökölt, illetve ajándékba kapott értéktől függ az illeték mértéke. Például lakás öröklése esetén az örökhagyó házastársa, mostoha és nevelt gyermeke, mostoha- és nevelőszülője 18 millió forintig 2,5 százalék, 18 és 35 millió forint között 6 százalék, a felett pedig 11 százalék illetéket fizet, míg lakás ajándékozása esetén ugyanennél a rokonsági foknál és értékeknél 5, 8, illetve 12 százalék az illeték mértéke.

Vagyonadó

A törvénycsomag részeként a parlament hatályon kívül helyezte a vízi járművek, a légi járművek, valamint a nagy teljesítményű személygépkocsik adójára vonatkozó rendelkezéseket tartalmazó, egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról szóló törvényt. A 2010-re bevallott adó második részletét már nem kell megfizetni. Ha valaki az idei évre bevallott adó felénél többet fizetett meg, a különbözetet visszakövetelheti az adóhatóságtól.

Módosult a Stabilitási törvény

A Stabilitási törvény módosításával megteremtődött annak a jogalapja, hogy az államot a kibocsátott osztalékelsőbbségi részvény után időarányos megtérítés illesse meg akkor is, ha a részvényeket az állami tőkeemelésben részesült hitelintézet olyan időpontban vásárolta vissza, amikor az adott évi osztalékról még nem döntöttek. A javaslatban foglaltakat a már megvalósult tőkejuttatásra is alkalmazni lehet.

Kétmilliós bérplafon a közszférában

A közszféra munkavállalóinak havi munkabére az előző évi - a KSH által közzétett - bruttó nemzetgazdasági havi átlagkereset tízszerese lehet. Ez vonatkozik a közalkalmazottakra, a köztisztviselők körében pedig a politikai tanácsadókra és főtanácsadókra, továbbá a vezető tanácsos és főtanácsos besorolású egyénekre, az állami vezetőkre, a kormánybiztosokra, a miniszterelnöki biztosokra és a kormányhivatal alkalmazottaira is.

Egyszerűsödtek a beruházások engedélyezési eljárásai

Módosultak a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló törvényben foglalt feltételek, és a törvény hatálya kiterjed a 90 millió forintnál nagyobb értékű és legalább 15 fő foglalkoztatását vállaló beruházásokra.

Változások 2010-ben

Jó hír, hogy 2010-től nem csak szigorításokra számíthatunk, hanem kedvezményekre is. Változnak az adósávok, az adókulcsok, és a járulékok fizetésének rendje is módosul. Íme, a legfontosabb újítások: 1.) 25% helyett 30% EVA (Csak az evás gazdasági társaságokat érinti) 2.) Centralizálják az iparűzési adót (non-profit szervezeteket jellemzően nem érinti) 3.) Megszűnik az alkalmi munkavállalói kiskönyvvel való foglalkoztatás 4.) Piaci ágazati átlag alapján kötelezően felveendő jövedelemminimum (kizárólag az eva alá nem tartozó gazdasági társaságokat érinti) 5.) Szuperbruttó jövedelem és új személyi jövedelemadó rendszer 6.) Egyszerűsödő és csökkenő járulékok 7.) 2010-re vége az adómentes juttatások korszakának? 8.) Ingatlannal rendelkező társaságok megadóztatása

Megszűnő kedvezmények

Egyes adókedvezmények, így a biztosítási díj adókedvezménye is megszűnik jövőre. A korábbi feltételekkel megmaradnak az önkéntes kölcsönös pénztárak adókedvezményei, illetve a családi kedvezmény némileg magasabb jövedelemkorláttal. Megmarad a munkáltató által elrendelt, a munkakör betöltéséhez szükséges iskolarendszeren kívüli képzés adómentessége a korábbi feltételekkel, de megszűnik az iskolai rendszerű képzésnek a minimálbér két és félszeres mértékéig terjedő adómentessége. A munkáltatók továbbá elbúcsúzhatnak a két évnél régebben használt számítógépeknek az ingyenes vagy kedvezményes átadására vonatkozó adómentességétől is. Eltörlik a kiküldetés, kirendelés és külszolgálat idejére a magánszemély részére adott napidíj részbeni adómentességét is: a teljes napidíj adókötelessé válik, az adómentesség csak nagyon szűk körben marad meg.