Mi áll az ovulációs fájdalom hátterében?

ovulációs fájdalom

Nem minden nő tapasztal kellemetlen érzéseket a Graaf-tüsző megrepedésekor, de egyeseknek okozhat rövid ideig tartó alhasi fájásokat a jelenség. A nők gyakran elgondolkodnak azon, hogy mit is jelent valójában az ovulációs fájdalom. Nos, az előbb említett tüsző felszakadva petesejtet bocsát ki, ami felkészül a megtermékenyítésre. A peteérési fájdalom tehát ovulációt jelez, ami azonban általában tünetek nélkül is bekövetkezik. Ez a folyamat, bár teljesen természetes és ártalmatlan, akár akut ovulációs fájdalmat is okozhat, a számos kísérő változás következtében.

A peteérési fájás közepes intenzitású fájdalom, ami csak a has alsó részének egyik oldalán jelentkezik, de a medence területére és a hátra is kisugározhat. A menstruációs ciklus közepén, azaz 14 nappal a várható menstruáció előtt következik be. Az ovulációs fájdalom általában néhány perctől néhány óráig tart, bár néha akár 2-3 napig is, míg a szervezet felszívja a felszabadult folyadékokat. Az ovulációs fájdalom általában minden harmadik vagy negyedik ciklusban fordul elő.

Hajelemzési vizsgálat az egészséges fürtökért

Gondolkodott már azon, hogy mit árul el egy emberről a haja? Biztosan sok okból panaszkodott már a hajára: túl rövid, összegubancolódik vagy marékszámra hullik. Az biztos, hogy minden nő haja egyfajta névjegykártya. Ha azt szeretné, hogy a frizurája a lehető legjobban nézzen ki, gondoskodjon róla! A colore.hu honlapon megtudhatja a legfontosabb és leghasznosabb dolgokat a hajról. Vannak olyan hajelemzési vizsgálatok, amelyek a haj mélyreható vizsgálatát foglalják magukba.

Egy professzionális hajelemzés képet adhat az egészségi állapotról, de arról is, hogy mit tehetünk a hajunk minőségének befolyásolása érdekében. Egy ilyen vizsgálatnak köszönhetően megtudhatjuk, hogy szervezetünk fertőzött-e, olvasható a colore.hu portálon. Hajhullás, túlzott korpásodás, túl gyakran zsírosodó haj, gyenge vagy törékeny szálak – ahány nő, annyi probléma. Ha ezek közül bármelyik zavarja Önt, akkor érdemes egy alapos kivizsgáláson átesni. A hajelemzés lehet az egyik ilyen, hívja fel a hölgyek figyelmét a colore.hu írása.