Nem ördöngős munka az olajsütő tisztítása

olajsütő tisztítása

A konyhai gépek folyamatos ápolást igényelnek, hogy biztonságosan használhassuk ezeket. Amennyiben rendszeresen történik az olajsütő tisztítása, akkor az biztosítja, hogy megszabaduljunk a számunkra káros lerakódásoktól. Nagyon fontos, hogy ezt hetente legalább egyszer elvégezzük, így tiszta és biztonságos készülék használatot élvezhetünk. Az olajsütő belsejében van egy kosár, amibe például a burgonyát vagy más ételeket helyezünk. Gyakran a kosárban gyűlik össze a legtöbb, számunkra káros élelmiszer- és olajmaradvány.

A kosár kivehető a készülékből és zsírtalanítóval tisztítható. Ha nincs zsírtalanítónk, az olajsütő tisztítása szódabikarbónával is elvégezhető. Ehhez érdemes a kosarat szódabikarbónás meleg vízbe áztatni, majd tiszta vízzel alaposan leöblíteni. Az is nagyon fontos, hogy alaposan megszáradjon, mielőtt a kosarat visszatennénk a gépbe. Ugyanilyen fontos, hogy a fritőz külső oldalát is tisztán tartsuk. Mossuk le a készülék külsejét vízzel és mosószerrel megnedvesített szivaccsal, hagyjuk megszáradni és kész is az olajsütő tisztítása.

A sütőtisztításban a legfontosabb a rendszeresség

Háztartási készülékeink ápolása nem tartozik a kedvenc időtöltéseink közé. A sütőtisztítás valószínűleg az egyik legkevésbé kedvelt feladat a konyhában. A zsíros foltok és a rászáradt ételek sok háziasszonyt ébren tarthatnak éjszakánként. Minél tovább halogatjuk a feladatot, annál nagyobb lesz a probléma. A piacon számos olyan tisztítószer van forgalomban, amelyek bár jól eltávolítják a foltokat, negatív hatással lehetnek az egészségre, mivel maró anyagokat és oldószereket tartalmaznak.

Még ha csak a sütőtisztítás során az oldalakra használjuk ezeket, azaz olyan helyekre, amelyek elméletileg nem érintkeznek az élelmiszerrel, a hátrahagyott vegyszermaradványok a hőmérséklet hatására elkezdenek párologni és ennek következtében az elkészítendő ételre kerülnek. Ezért érdemes megnézni a természetesebb sütőtisztítás módszereket, amelyek nem feltétlenül kevésbé hatékonyak. Valójában a legtöbb esetben sima víz, ecet vagy szódabikarbóna is megteszi. Ezek a termékek nagyon jól működnek a sütő rendszeres tisztításakor.