Sokféle színű és méretű lehet a kulé kavics

kulé kavics
Több szempontot is figyelembe kell venni, amikor a megfelelő alapanyag kiválasztására kerül sor egy építkezéshez. Egyáltalán nem mindegy, hogy egy ház alapjának az elkészítése a cél vagy épp a kert díszítése. A kulé kavics sokoldalúságát igazolja, hogy a megfelelő használat mellett megállja a helyét egy építkezésen és a kert díszítésekor is.
A folyami kavics egyik speciális változatáról van szó. Többféle méretben, színben és formában kapható ez, és minden az anyag kinyerésének a helyétől függ. Elsősorban dekorációs célokra használják, ami az előnyös tulajdonságainak köszönhető, de megállja a helyét kisebb építkezésekkor is.

A kulé kavics egyik legfőbb tulajdonsága, hogy kvarc és kvarcit szemcsékből áll, amik a természeti hatásoknak hála gömbölyded formával bírnak. Ami a szemcsék felületét illeti, sima, kellemes tapintású, ami esztétikus megjelenést kölcsönöz nekik. Manapság nagy kedvenc a fekete és szürkés árnyalattal rendelkező kulé kavics. Nyilván a szín nagymértékben függ attól, hogy honnan is származik a matéria.