Mobiltelefon POS terminálként? Így is megoldható a bankkártyás fizetés!

SoftPOS

A modern kor ehhez illeszkedő elvárásokat követel. A fejlődés egyértelműen kézzelfogható, főként, ami a digitális rendszereket illeti. Minden területen történtek komoly előrelépések. Ami az értékesítési szektorokat érinti, ott jelentős átalakulások zajlottak, amelyek igyekeztek megkönnyíteni a fizetések módját a vásárlóknak. Bár kezdetben úgy tűnhetett, hogy az üzletvezetőknek mindez csak felesleges plusz költségeket jelent valójában nagyban leegyszerűsödött sok háttérfeladat ellátása. 2021-től, ahol online pénztárgépet használnak, ott kötelezően meg kellet teremteni a készpénzmentes fizetés valamilyen formáját.

A meghatározás nem véletlen, ugyanis manapság már több eljárás létezik. A bankkártyás fizetésre mód nyílik kifejezetten erre a célra létrehozott terminálokról, vagy választható olyan applikáció, amivel a mobiltelefon, táblagép alakítható át terminállá. Ez utóbbi az úgynevezett SoftPOS. A módszer nagyon hasonló, mindössze egy szoftvere van szükség, ami elvégzi a tranzakciókat.

A CMO weboldalán a SoftPOS applikáció működésére is kitérnek. A másik lépcsőfok, amikor a telefon nemcsak fogadó, hanem fizetőeszköz, hiszen össze van hangolva a bankszámlával, kártyával. Mivel a bankkártya használata egyre gyakoribb, ezért a jogszabályokon túl, a vásárlók bevonzása érdekében ugyanúgy megéri gondoskodni az ilyen jellegű fizetési módról. A SoftPOS olyankor ideális, amikor nincs különösen nagy forgalom ezen a területen, vagy a vállalkozás jellege olyan, ami gyakori helyváltoztatást követel meg.

A használat könnyű, ugyanis csak be kell lépni az applikációba, megadni a fizetendő összeget, majd érinteni a kártyát. Az átutalásról a rendszer értesítést küld. Függetlensége jól tetten érhető abban, hogy a meglévő bankszámlához köthető. Ami a tranzakciós díjakat illeti, azok több szempontból változnak. Itt az időtáv is meghatározó. Az éves periódus esetén további kedvezmények érhetőek el. Erről részletesen a cmo.hu weboldalon tudsz tájékozódni. A SoftPOS rendszerek online számlázóval együtt használhatóak, ami átláthatóbbá teszi a kezelést és a jogszabályi megfelelést ugyanúgy biztosítja.